Bananenbrood

75 MIN
10 porties
Bananenbrood

Dit gezonde bananenbrood is heerlijk als ontbijt, snack of lunch. Gebruik overrijpe bananen, die maken dit gebak extra zoet en sappig.

Ingrediënten

  • 300 g bananen, fijngeplet
  • 140 g volkorenbloem
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 150 ml magere yoghurt
  • 4 el honing
  • 1 el spuitwater
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Meng in een kom de twee soorten bloem met het spuitwater en het bakpoeder. Breng op smaak met een snufje zout.
  3. Meng in een andere kom de fijngeplette bananen met de honing, de eieren en de yoghurt. Voeg dit geleidelijk toe tot het droge mengsel.
  4. Leg het deeg in een langwerpige, beboterde en bebloemde bakvorm. Laat het bananenbrood minimum 1 uur garen in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 158.37 kcal
Koolhydraten 29.08 g
waarvan suikers 11.21 g
Vet 1.89 g
waarvan verzadigd 0.44 g
Proteïnen 5.42 g
Vezels 1.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin