Veggie worst met preipuree en champignon-mosterdsaus
25 MIN
2 personen
Een Belgische klassieker, maar met een veggie twist? Zoek lekkere veggieworst (tip: check zeker eens die van BonMush!) en maak er een lekkere puree + sausje bij. Old school genieten, maar dan in een moderne versie!
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
1 stengel prei
250 gr witte champignons
1 teentje knoflook
½ el mosterd
100 ml room
2 veggie worsten
boter
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snijd de prei in 4 gelijke stukken en halveer (of snijd in fijne halve maantjes als je liever geen grote stukken in de puree hebt). Snijd de champignons in plakjes.
Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en stoof de prei in 4-6 min. gaar. Roer niet te veel, geef de prei de tijd om wat aan te kleuren. Kruid met zout en zwarte peper.
Smelt intussen een klontje boter in een tweede pan op hoog vuur en bak de champignons 4 min. aan. Pers de knoflook erbij. Voeg vervolgens de mosterd toe en kruid met zout en zwarte peper (zie tip). Roer om, giet de room erbij en laat nog 2 min. inkoken.
Haal intussen de prei uit de pan en houd apart. Verwijder het plastieken omhulsel van de worst, dat is niet eetbaar. Verhit een klontje boter in de pan van de prei op middelhoog vuur. Bak de worst 3-4 min. aan alle kanten, tot hij mooi gaar is.
Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Schep de prei door de puree.
Serveer de veggie kippenworst met preipuree en champignon-mosterdsaus. Smakelijk!
TIP: Psst, een scheutje cognac is ook heel lekker in champignonsaus. Voeg het toe voor de room en laat 1 min. inkoken.