Vogelnestje met tomatensaus, puree en prei

40 MIN
2 personen
Vogelnestje met tomatensaus, puree en prei

In de lente bouwen de vogels een nestje. We deden ze dus lekker na in de keuken met dit vogelnestje in tomatensaus. Om deze Vlaamse klassieker te versterken, voegden we er een smeuïge puree aan toe met veldsla. Lekker én een fluitje van een cent.

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel prei
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 2 vogelnestjes
  • 400 gr tomatenpulp
  • 75 gr veldsla
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de prei in ringen.
  2. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  3. Schik het vogelnestje in een ovenschaal en bak 15-20 min. in de oven.
  4. Verhit een scheutje olijfoflie in een pot en stoof de ui, knoflook en prei 4-6 min. aan op middelhoog vuur. Kruid met Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper en voeg de tomatenpulp toe. Zet het vuur lager en laat nog 6-8 min. sudderen. (zie tip)
  5. Giet de aardappelen af. Voeg de veldsla toe en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  6. Serveer het vogelnestje met de puree en tomatensaus. Smakelijk!
  7. TIP: Moeilijke eters in huis? Zet dan even de staafmixer in de tomatensaus en verstop zo de prei.