Veggie spaghetti bolognaise met paddenstoelen

30 MIN
2 personen
Veggie spaghetti bolognaise met paddenstoelen

We maken een heerlijke ragú van paddenstoelen, rozemarijn en tomaten! Echt zalig, deze vegetarische bolognaise saus. Daarbij komt volkoren spaghetti en we werken af met parmezaan. Dit wordt een nieuwe klassieker bij jou thuis, beloofd!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 250 g champignons
  • 200 g oesterzwammen
  • 2 takjes rozemarijn
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g volkoren spaghetti
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml rode wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de fijngesneden ui, wortelblokjes en de knoflook aan gedurende 4 minuten. Voeg dan de paddenstoelen en rozemarijn toe. Bak 4 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de rode wijn toe en laat inkoken.
  3. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Laat kort meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten.
  5. Serveer de spaghetti met de saus en parmezaan.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 753.68 kcal
Koolhydraten 86.95 g
waarvan suikers 17.51 g
Vet 23.02 g
waarvan verzadigd 4.95 g
Proteïnen 27.63 g
Vezels 26.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin