Gevulde portobello met wortelcrème, pecannoten en romige polenta

35 MIN
2 personen
Gevulde portobello met wortelcrème, pecannoten en romige polenta

De volle smaak van deze originele gevulde portobello's is ideaal in combinatie met de romige polenta. Genieten maar van deze herfstsmaken van paddenstoelen, wortelen en noten.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 4 wortelen
  • 30 g pecannoten
  • 4 el panko
  • 4 portobello's
  • 100 g polenta
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • 250 ml melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn.
  3. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de wortelen toe. Roer om en voeg per persoon 60 milliliter water toe. Laat 12 minuten op een zacht vuur pruttelen, roer af en toe om. Voeg enkele eetlepels water toe als het water verdampt is.
  4. Haal de wortelen van het vuur, doe in een mengkom (of keukenrobot) en mix tot een crème. Voeg indien nodig enkele eetlepels water toe. Kruid met peper en zout en de helft van de tijm. Dit is de wortelcrème.
  5. Hak de pecannoten grof en meng met de panko.
  6. Vet een ovenschotel in met boter. Borstel de portobello's schoon en snij het steeltje eruit. Leg ze met de open kant naar boven in de ingevette ovenschotel. Vul de portobello's met de wortelcrème en verdeel daarover het pecan-panko mengsel. Zet ze 13-15 minuten in de oven.
  7. Verwarm de melk samen met per persoon 100 milliliter water, de knoflook en de rest van de tijm in een kookpot. Wanneer de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Voeg eventueel extra eetlepels water toe, indien nodig. Roer er de parmezaan door. Proef en kruid bij met peper en zout.
  8. Schep de polenta in diepe borden en serveer daarop de gevulde portobello's.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 633.81 kcal
Koolhydraten 63.17 g
waarvan suikers 21.07 g
Vet 29.45 g
waarvan verzadigd 8.34 g
Proteïnen 24.21 g
Vezels 13.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin