Vegan cordon bleu met rijst currysaus, prei en rode appel

25 MIN
2 personen
Vegan cordon bleu met rijst currysaus, prei en rode appel

Deze vegan cordon bleu van Greenway bezit precies dezelfde knapperige textuur waar we zo van houden. En we kunnen niet geloven dat dit geen échte kaas is! De romige currysaus en appeltjes maken dit gerecht helemaal áf.

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren rijst
  • 1 rode appel
  • 2 stengels prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl currypoeder
  • 100 ml haverroom
  • 2 vegan cordon bleus (bijv. van Greenway)

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de appel in hapklare stukjes. Snijd de prei overlangs doormidden en dan in halve maantjes van 1-2 cm. Pers de knoflook.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit de prei en knoflook 2-3 min. Voeg het currypoeder en de appel toe en laat goed opwarmen (zie tip). Giet de haverroom erbij en laat 3-4 min. pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en bak de cordon bleu goudbruin in 4-5 min. aan beide zijdes op middelhoog vuur. Kruid met een snuifje zout en zwarte peper.
  5. Serveer de cordon bleu met de rijst en een flinke schep currysaus. Smakelijk!
  6. TIP: Wil je je currysaus wat pittiger maken? Voeg dan wat chilipoeder toe.