Vegetarisch gehaktbroodje met tomatensaus, sla en frietjes

30 MIN
2 personen
Vegetarisch gehaktbroodje met tomatensaus, sla en frietjes

Een heerlijke Belgische klassieker, met veggie twist! Een vegetarisch gehaktbroodje met een lekkere tomatensaus, ovenfrietjes en een fris slaatje erbij. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 700 gr voorgesneden frieten
  • 1 sjalot
  • 3 wortelen
  • 400 gr tomatenpulp (passata)
  • 2 quinoa-gehaktbroodjes (kant-en-klaar)
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Schik op de bakplaat en besprenkel met olie, zout en zwarte peper. Schuif 20 min. in de oven tot de frietjes mooi geroosterd zijn.
  3. Snipper de sjalot fijn. Snijd de helft van de wortelen overlangs doormidden en snijd dan in halve maantjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Verhit een scheutje olijfolie in een diepe stoofpot en schep er de helft van de sjalot in. Laat fruiten gedurende 2-3 min. tot de sjalot glazig is. Voeg dan de wortel toe en laat ze 4-5 min. stoven op middelhoog vuur zonder deksel op de pot. Kruid met wat zout en zwarte peper.
  4. Giet de tomatenpulp bij de wortelen en vul het blik voor de helft met water. Spoel goed en giet dat water mee in de stoofpot. Breng de saus op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper (zie tip). Zet het deksel op de pot en laat zo 8-10 min. pruttelen op middelhoog vuur.
  5. Leg de quinoa-gehaktbroodjes in een kleine ovenschaal, besprenkel met olijfolie en zet ze 10 min. in de oven bij de f rietjes.
  6. Haal de bladeren van de kropsla en scheur in hapklare stukken. Rasp de rest van de wortel grof. Schep samen met de rest van de sjalot onder de sla en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  7. Controleer of de frietjes en de gehaktbroodjes mooi goudbruin en gaar zijn en haal uit de oven. Serveer de quinoa-gehaktbroodjes met de tomatensaus, de frietjes en de salade. Smakelijk!