'In het groen' is een klassieke bereidingswijze. De groene kleur komt van de vele verse kruiden. Hier gebruiken we dragon, bieslook en peterselie. Niet alleen superlekker maar ook supergezond!
Ingrediënten
1 knolselder
500 gr bloemige aardappelen
50 gr stoofselder
1 teentje knoflook
½ sjalot
½ blokje groentebouillon
12 vegan balletjes
10 gr dragon
10 gr peterselie
10 gr bieslook
125 gr (soja)yoghurt
50 gr rucola
olijfolie
snuifje nootmuskaat
scheutje melk
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Schil de knolselder. Snijd de aardappelen (schillen hoeft niet) en knolselder in stukken van zo’n 3 cm. Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Hak de selder en knoflook fijn. Versnipper de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit de sjalot samen met de knoflook en de selder, tot de sjalot glazig is. Voeg 50 ml water per persoon toe en verkruimel de bouillon erover. Laat nog 5 min. inkoken. Haal uit de pan en laat even afkoelen.
Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan van de selder en bak de balletjes goudbruin op hoog vuur.
Mix, met een staafmixer of in een blender, de seldermengeling met de verse kruiden en yoghurt. Breng op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Breng de rucola op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Serveer de balletjes met de knolselderpuree. Werk af met wat rucola en de saus. Smakelijk!
Tip: Je kan de saus zowel warm als koud serveren. Kies je voor warm? Zorg er dan voor dat je de saus niet meer laat koken, anders kan ze schiften.