Aziatische smashburger met gebakken ananas en spitskool

30 MIN
2 personen
Aziatische smashburger met gebakken ananas en spitskool

Ananas op een pizza kan soms voor controverse zorgen, maar wat dacht je van ananas tussen een broodje? Wij zijn in ieder geval fan! Bak ze in wat sesamolie voor een Aziatische twist. Laat je ons weten wat jij ervan vindt?

Ingrediënten

  • ½ spitskool
  • ½ limoen
  • 1 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ananas
  • 4 plantaardige smashburgers (bijv. van het merk Greenway)
  • 4 pitabroodjes
  • 25 ml sojasaus
  • olie
  • 1 el honing of zoetstof
  • snuifje cayennepeper
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C voor de pitabroodjes. Of rooster in de broodrooster. Dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Snipper de spitskool fijn. Spoel de limoen en boen goed schoon. Rasp de schil en pers de limoen.
  3. Sesamdressing: meng het limoensap met driekwart van de sesamolie. Pers de knoflook erbij. Kruid met zout en zwarte peper. Kneed de dressing met je handen onder de spitskool.
  4. Snijd de ananas in hapklare driehoekjes. Verhit de rest van de sesamolie in een pan en bak de ananas goudbruin. Strooi de limoenzeste op de gebakken ananas. Haal uit de pan.
  5. Verhit een scheut olie in de pan van de ananas en bak de smashburgers 5 min. op middelhoog vuur.
  6. Rooster de pitabroodjes 5 min. in de oven of 2 min. in de broodrooster.
  7. Saus: meng de sojasaus met de honing/zoetstof, cayennepeper en een scheutje witte wijnazijn. Proef even voor de zoetzuur-balans (zie tip).
  8. Stel de pita samen: schik een smashburger, wat ananas en spitkool erin. Werk af met een drizzle van de saus. Smakelijk!
  9. TIP: Proeven is de boodschap. Is het nogal zoet? Voeg dan nog wat extra azijn toe.