Loaded zoete aardappelfrietjes met misodressing en spitskool

35 MIN
2 personen
Loaded zoete aardappelfrietjes met misodressing en spitskool

Een heerlijke traybake met lekker veel groenten en volgens ons de allerlekkerste dressing die we ooit proefden! Als je wilt ontdekken waarom miso zo'n fantastische smaakmaker is, dan moet je dit recept zeker eens uitproberen!

Ingrediënten

  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 200 gr kikkererwten (blik)
  • 1 spitskool
  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode ui
  • 1 rode chilipeper
  • 20 gr gember
  • ½ citroen
  • 1 el misopasta
  • 1 kl honing
  • 50 gr kruidensla
  • olie
  • olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng 1 el olie per persoon met de BBQ-kruiden. Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog. Snijd de spitskool in 8 parten (zie tip). Snijd de zoete aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel de kikkererwten, spitskool en zoete aardappel op de bakplaat door elkaar met de BBQ-olie. Kruid met zout en zwarte peper. Leg de ongepelde knoflook erbij. Rooster 20-25 min. in de oven. Schep halverwege eens om.
  3. Gepekelde ui: snijd de ui in fijne ringen. Meng de witte wijnazijn met de suiker, zout en zwarte peper. Laat marineren.
  4. Misodressing: verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Pers het sap van de citroen. Meng de miso, gember, het citroensap, de chilipeper, honing en wat olijfolie tot een dressing. Haal de knoflook uit de oven en pers erbij. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Schik de kruidensla bovenop de geroosterde groenten en druppel de dressing erover. Werk af met de gepekelde rode ui en serveer. Smakelijk!
  6. TIP: Laat de harde kern van de spitskool zitten als je 'm snijdt (zie foto), zo krijg je mooie 'wedges' waarbij de blaadjes goed aan elkaar blijven zitten.