Vegetarische moussaka met bloemkoolbechamel

50 MIN
2 personen
Vegetarische moussaka met bloemkoolbechamel

Een ode aan groenten, met deze heerlijke vegetarische moussaka! Aubergine, tomaat, wortel, ui én bloemkool geven deze lekkere ovenschotel smaak, en natuurlijk ook een royale portie kaas. Het blijft een übergezond toppertje!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 tomaten
  • ½ bloemkool
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ¾ blik tomatenblokjes
  • ½ groentebouillonblokje
  • 80 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de aubergine in plakken. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakken aubergine. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil en snij de wortelen in fijne blokjes. Snij de tomaten in plakjes.
  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de roosjes 15 minuten. Giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui, knoflook en wortelen toe. Kruid met peper en zout. Roerbak enkele minuten en voeg dan de oregano en de tomatenblokjes uit blik toe en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Doe de gekookte bloemkool in een blender of keukenrobot en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Mix tot een gladde saus, voeg eventueel extra kookvocht van de bloemkool toe. Meng er de helft van de gratinkaas door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Dit is de bloemkoolbechamel.
  6. Neem een ovenschaal en schep er eerst de helft van de groente-tomatensaus in. Schik hier de helft van de aubergineplakjes op, verdeel daarbovenop de helft van de schijfjes tomaat. Kruid met peper en zout. Lepel de helft van de bloemkoolbechamelsaus erover. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Strooi er de rest van de gratinkaas over. Zet 18 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 481.49 kcal
Koolhydraten 31.74 g
waarvan suikers 19.28 g
Vet 27.05 g
waarvan verzadigd 9.26 g
Proteïnen 20.37 g
Vezels 15.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin