Snelle spaghetti met spinazie, amandelen en geitenkaas

15 MIN
2 personen
Snelle spaghetti met spinazie, amandelen en geitenkaas

Voedzaam en zo op tafel! Deze vegetarische volkoren spaghetti met spinazie, crunchy amandelen, citroen en frisse geitenkaas wordt een nieuwe favoriet als het snel moet gaan maar toch graag gezond mag zijn.

Ingrediënten

  • 200 g volkoren spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 g amandelen
  • ½ citroen
  • 300 g spinazie
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de volkoren spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af maar bewaar een kop van het kookvocht.
  3. Pel de knoflook en snij in fijne plakjes. Hak de amandelen grof. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap.
  4. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de knoflook en 2/3de van de amandelen toe. Roerbak 2 minuten. Voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Voeg de volkoren spaghetti en per persoon 3 eetlepels van het kookvocht toe. Meng er de extra vierge olijfolie en de citroenzeste door. Kruid royaal met peper en zout. Voeg naar smaak citroensap toe.
  5. Verdeel de pasta over borden en leg er plakjes geitenkaas bij. Strooi er de rest van de amandelen over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 807.13 kcal
Koolhydraten 72.47 g
waarvan suikers 6.43 g
Vet 42.26 g
waarvan verzadigd 8.87 g
Proteïnen 28.04 g
Vezels 16.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin