Varkensmignonette met uiensaus, kropsla, witloof en krielpatatjes

30 MIN
2 personen
Varkensmignonette met uiensaus, kropsla, witloof en krielpatatjes

Lekker klassiek, want dat smaakt altijd. Een knipoog naar grootmoeders keuken met dit bordje nostalgie.

Ingrediënten

  • 400 gr krielaardappelen
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 kropsla
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode appel
  • 125 gr volle yoghurt
  • 2 gele uien
  • 2 el mayonaise
  • 2 varkensmignonettes
  • ½ blokje kippenbouillon
  • olijfolie
  • boter
  • 1 el bloem
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Zet de aardappelen in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar.
  2. Halveer het witloof overlangs. Snijd de harde, bittere kern eruit en snijd het witloof in fijne reepjes. Maak de kropsla schoon en scheur de bladeren in grove stukken. Pers de knoflook. Snijd de appel in blokjes van 0,5 cm.
  3. Dressing: meng de yoghurt met de mayonaise, een scheutje olijfolie en de helft van de knoflook. Kruid met zout en zwarte peper. Meng de kropsla, het witloof, de appel en dressing onder elkaar of serveer de dressing straks apart.
  4. Snijd de ui in dunne halve ringen (houd nog wat opzij om fijn te hakken en onder de dressing te scheppen).
  5. Smelt een flinke klont boter in een pan en bak de mignonette zo'n 2 min. per zijde. Kruid met een snuifje zout en zwarte peper. Bak de mignonette zeker niet te lang, zo blijft het vlees lekker sappig. Haal uit de pan en houd warm.
  6. Maak in dezelfde pan van de kotelet de uiensaus. Smelt opnieuw een klontje boter, voeg de overige look en de ui toe en fruit tot de ui glazig is. Voeg de bloem toe en meng goed (zie tip). Bevochtig met 200 ml water en verkruimel de bouillon erover. Laat even pruttelen op zacht vuur. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Serveer de varkensmignonette met de salade en uiensaus. Smakelijk!
  8. TIP: De bloem zorgt voor een gebonden saus. Geen bloem in huis? Gebruik dan wat maïszetmeel.