Varkenshaasje met zoete aardappelgratin

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met zoete aardappelgratin

Varkensvlees en zoete aardappelen passen heel goed bij elkaar! We maken een originele snelle gratin van zoete aardappelen en serveren er een sappig gebakken varkenshaasje bij en een salade van veldsla. Comfort food en toch koolhydraatarm. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 100 g veldsla
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g gratinkaas
  • 300 g varkenshaasje
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de veldsla en laat uitlekken. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Kook de zoete aardappelschijfjes gedurende 5 minuten. Giet af.
  2. Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng door de lichte room. Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Verdeel hierover de zoete aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en schenk de lichte room over de zoete aardappelen. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Meng de mosterd met de wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een pan en bak het varkenshaasje 2-3 minuten rondom aan. Schep over in een ovenschaal en zet 12 minuten mee in de voorverwarmde oven. Haal nadien uit de oven en laat nog 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de zoete aardappelgratin en veldsla. Druppel de dressing over de veldsla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 625.23 kcal
Koolhydraten 16.63 g
waarvan suikers 4.98 g
Vet 43.66 g
waarvan verzadigd 23 g
Proteïnen 41.92 g
Vezels 1.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin