Varkenslapje met zoete aardappelgratin

30 MIN
2 personen
Varkenslapje met zoete aardappelgratin

Varkensvlees en zoete aardappelen passen heel goed bij elkaar! We maken een originele snelle gratin van zoete aardappelen en serveren er een sappig gebakken varkenslapje bij en een salade van veldsla. Comfort food en toch koolhydraatarm. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • ½ potje lichte room
  • 30 g gratinkaas
  • 2 varkenslapje
  • 1 zakje veldsla
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Kook de zoete aardappelschijfjes gedurende 6 minuten. Giet af.
  2. Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng door de lichte room. Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel hierover de zoete aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en schenk de lichte room in de ovenschaal. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Meng de mosterd met de wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een pan en bak het varkensvlees mooi goudbruin, ongeveer 4 minuten per kant.
  5. Serveer de gebakken varkenslapjes met de zoete aardappelgratin en veldsla. Druppel de dressing over de veldsla.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 4 november.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 31 oktober om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 718.91 kcal
Koolhydraten 39.75 g
waarvan suikers 8.29 g
Vet 43.62 g
waarvan verzadigd 22.85 g
Proteïnen 40.65 g
Vezels 4.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin