Varkensmignonettes met geglaceerde wortelen en rucolapuree

30 MIN
2 personen
Varkensmignonettes met geglaceerde wortelen en rucolapuree

Lekkere kost van bij ons, en toch heel origineel: een sappig stuk varkensvlees met daarbij geglaceerde, gekaramelliseerde gekleurde wortelen en kruidige rucolapuree. Genieten!

Ingrediënten

  • 50 g rucola
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 300 g gekleurde babywortelen
  • 2 varkensmignonettes
  • 2 sticks honing
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de rucola en laat uitlekken.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Was de wortelen grondig en snij ze overlangs in twee. Smelt 1/3 van de boter in een antikleefpan en leg de wortelen erbij. Laat 5 minuten zachtjes stoven en schenk er dan water bij, zodat de wortelen net onder staan. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel. Giet het overtollige vocht af.
  4. Hak de rucola grof.
  5. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier. Smelt 1/3 van de boter in een pan en voeg de varkensmignonettes toe. Bak ze 3-4 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  6. Meng de honing met per persoon 2 eetlepels warm water en schenk bij de wortelen. Laat opnieuw inkoken tot het water verdampt is, en de wortelen beginnen te karamelliseren. Kruid met peper en zout.
  7. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed. Schep er de grofgehakte rucola door.
  8. Serveer de varkensmignonettes met de rucolapuree en de geglaceerde wortelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 667.92 kcal
Koolhydraten 59.58 g
waarvan suikers 14.83 g
Vet 27.91 g
waarvan verzadigd 16.58 g
Proteïnen 39.35 g
Vezels 12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin