Varkenslapje met worteltjes, mosterdsaus en geroosterde aardappelen

25 MIN
2 personen
Varkenslapje met worteltjes, mosterdsaus en geroosterde aardappelen

Echte goede stevige kost van bij ons, dat kan smaken! Ontdek dit lekker sappig varkenslapje met zalige gestoofde worteltjes, geroosterde aardappelen en een heerlijk romig graanmosterdsausje voor erbij. Een ode aan de keuken van de bomma!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 10 g krulpeterselie
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 2 varkenslapje
  • ½ potje lichte room
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 el graanmosterd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de peterselie fijn. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Snij de ui fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpotje en stoof de ui 3 minuten op matig vuur. Voeg dan de wortelblokjes toe. Roer goed om en voeg per persoon 3 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Laat 12 minuten rustig stoven onder deksel.
  3. Smelt de boter in een pan, kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze goudbruin in de boter, ongeveer 5 minuten per kant. Schep de varkenslapjes uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de room toe aan de pan waarin je het vlees gebakken hebt, roer goed los en warm op. Verkruimel er de kippenbouillon bij. Voeg de graanmosterd en breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken tot een sausje.
  5. Serveer de gebakken varkenslapjes met de geroosterde aardappelen, gestoofde wortelen en de graanmosterdsaus. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 856.91 kcal
Koolhydraten 57.28 g
waarvan suikers 20 g
Vet 48.43 g
waarvan verzadigd 17.83 g
Proteïnen 41.83 g
Vezels 15.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin