Varkensmignonette met worteltjes, mosterdsaus en geroosterde aardappelen

25 MIN
2 personen
Varkensmignonette met worteltjes, mosterdsaus en geroosterde aardappelen

Echte goede stevige kost van bij ons, dat kan smaken! Ontdek dit lekker sappig varkensvlees met zalige gestoofde worteltjes, geroosterde aardappelen en een heerlijk romig graanmosterdsausje voor erbij. Een ode aan de keuken van de bomma!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 10 g krulpeterselie
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 2 varkensmignonettes
  • 1 brikje lichte room
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 el graanmosterd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Hak de krulpeterselie fijn. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Snij de ui fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui 3 minuten op een matig vuur. Voeg dan de wortelblokjes toe. Roer goed om en voeg per persoon 50 milliliter water toe. Kruid met peper en zout. Laat 12 minuten rustig stoven onder deksel. Roer regelmatig om.
  3. Smelt de boter in een pan. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak ze 3-4 minuten per kant. Schep de varkensmignonettes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de room en per persoon 2 eetlepels water toe aan de pan waarin je het vlees gebakken hebt, roer goed los en warm op. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Voeg de graanmosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken tot een sausje.
  5. Serveer de gebakken varkensmignonettes met de geroosterde aardappelen, gestoofde wortelen en de graanmosterdsaus. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 836.51 kcal
Koolhydraten 53.98 g
waarvan suikers 16.82 g
Vet 48.31 g
waarvan verzadigd 17.81 g
Proteïnen 41.19 g
Vezels 14.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin