Varkensmignonette met wortelstamppot

20 MIN
2 personen
Varkensmignonette met wortelstamppot

Een gerechtje op grootmoeders wijze, maar dan in een snelle en lichte versie! Lekker sappig varkensvlees met een puree op basis van wortelen. Serveer met een goede schep pickles.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 500 g wortelen
  • 25 ml melk
  • 1 kl boter
  • 2 varkensmignonetten
  • 1 el olijfolie
  • 2 el pickles
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze samen gaar in gezouten water in 15 minuten. Giet af en laat ze even afkoelen.
  2. Plet ze samen grof met een stamper. Voeg de melk en het klontje boter toe en stamp fijn. Kruid af met wat peper en zout.
  3. Bestrijk de varkensmignonettes met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Rooster ze in een grillpan goudbruin aan beide kanten.
  4. Serveer de stoemp in quenelles naast het vlees met een schepje pickles.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 455.44 kcal
Koolhydraten 41.87 g
waarvan suikers 11.28 g
Vet 15.23 g
waarvan verzadigd 4.47 g
Proteïnen 32.37 g
Vezels 11.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin