Varkenslapje met wortelstoemp en Blackwellsaus

30 MIN
2 personen
Varkenslapje met wortelstoemp en Blackwellsaus

Mag het eventjes gewoon en lekker zijn? Dan hebben we het perfecte gerecht voor jou in petto: een sappig varkenslapje met smeuïge wortelstoemp en Blackwellsaus erbij, dat is een saus op basis van pickles. Een heerlijke eenvoudige combinatie, dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 5 wortelen
  • 2 varkenslapje
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el pickles
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze samen gaar in gezouten water in 20 minuten.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de varkenslapjes 3-4 minuten per kant. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Zet de pan terug op het vuur en voeg per persoon 50 milliliter water toe. Verkruimel de runderbouillon erbij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en haal dan van het vuur. Hak de peterselie fijn.
  4. Giet de aardappelen en wortelen af en stamp ze samen fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Serveer de wortelstoemp met de varkenslapjes en de blackwellsaus. Bestrooi met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 757.39 kcal
Koolhydraten 63.87 g
waarvan suikers 18.53 g
Vet 33.68 g
waarvan verzadigd 15.77 g
Proteïnen 42.49 g
Vezels 17.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin