Varkenshaasje met wortelstoemp en Blackwellsaus

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met wortelstoemp en Blackwellsaus

Mag het eventjes gewoon en lekker zijn? Dan hebben we het perfecte gerecht voor jou in petto: een sappig varkenshaasje met smeuïge wortelstoemp en Blackwellsaus erbij, dat is een saus op basis van pickles. Een heerlijke eenvoudige combinatie, dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 5 wortelen
  • 300 g varkenshaasje
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el pickles
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze samen gaar in gezouten water in 20 minuten.
  3. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak het varkenshaasje rondom kort aan. Schep uit de pan in een ovenschaal en zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
  4. Zet de pan terug op het vuur en voeg per persoon 50 milliliter water toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en haal dan van het vuur. Hak de peterselie fijn.
  5. Giet de aardappelen en wortelen af en stamp ze samen fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de wortelstoemp met de plakjes varkenshaas en de blackwellsaus. Bestrooi met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 752.89 kcal
Koolhydraten 61.27 g
waarvan suikers 16.08 g
Vet 33.73 g
waarvan verzadigd 15.92 g
Proteïnen 44.69 g
Vezels 15.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin