Varkenshaasje met pistachekorst, romanesco en krieltjes

30 MIN
4 personen
Varkenshaasje met pistachekorst, romanesco en krieltjes

Een mooi rosé gebakken stukje varkenshaasje met een korst gemaakt van gemixte pistachenoten, knoflook, tijm en mosterd. Serveer met beetgaar gekookte romanesco roosjes met granaatappelpitjes en geroosterde krieltjes. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje
  • 800 g krielaardappelen
  • 1 romanesco
  • ½ granaatappel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm, geritst
  • 100 g pistachenoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de pistachenoten, het gepelde teentje knoflook, de tijm en 1 el mosterd in een keukenrobot en mix fijn. Verdeel dit mengsel over de varkenshaas. Leg in een ovenschaal en zet 30-35 min. in een oven van 200 °C.
  2. Was en halveer de krielaardappelen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten mee in de oven.
  3. Snij de romanesco in roosjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Haal de pitjes uit de granaatappel.
  4. Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer met de krieltjes en romanesco, overstrooid met de granaatappelpitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 597.19 kcal
Koolhydraten 46.29 g
waarvan suikers 7.7 g
Vet 25.87 g
waarvan verzadigd 4.57 g
Proteïnen 40.52 g
Vezels 10.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin