Varkenshaas is het meest malse en lichte stukje varkensvlees. Het is een spier die zich op de rug van het varken bevindt, op dezelfde plek dat je de filet pur bij het rund vindt, die wordt trouwens ook wel eens 'ossenhaas' of 'runderhaas' genoemd. De naam 'haas' verwijst naar het beste stuk, dat de jager vroeger kreeg. Varkenshaas is heel mager, met maar 3 gram vet per 100 gram. Maar bovenal is het overheerlijk en zo lekker mals. 

Varkenshaasje bak je eerst kort aan in de pan ('korsten'), en laat je dan best verder garen in de oven. De binnenkant mag nog mooi rosé zijn. Een heerlijk stukje vlees dat we graag op het menu zetten, zeker in onze nieuwe 'goed in je vel-box'. Ontdek 10 lekker lichte gerechten met varkenshaasje!


Varkenshaasje met knolselder-spinaziepuree en mosterdsaus


Varkenshaasje met knolselder-spinaziepuree en mosterdsaus
Lekkere grootmoeders kost, maar dan in een verrassende, gezonde versie! Een heerlijk mals stukje varkenshaas met daarbij een originele knolselder-spinaziepuree en een zalig mosterdsausje. Comfort food waar je geen zwaar gevoel van hebt achteraf, hoera! Dit mooie gerecht kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen. 



Varkenshaasje met witloofslaatje en zoete aardappelpuree


Varkenshaasje met witloofslaatje en zoete aardappelpuree
Echte verwennerij, dit prachtige kleurrijke en koolhydraatarme gerecht! Plakjes rosé varkenshaas, een heerlijke zoete aardappelpuree en een fris witloofslaatje met appel voor erbij. Lekker gezond genieten! Bekijk recept



Varkenshaasje met pistachekorst, romanesco en krieltjes


Varkenshaasje met pistachekorst, romanesco en krieltjes
Een mooi rosé gebakken stukje varkenshaasje met een korst gemaakt van gemixte pistachenoten, knoflook, tijm en mosterd. Serveer met beetgaar gekookte romanesco roosjes met granaatappelpitjes en geroosterde krieltjes. Smakelijk! Bekijk recept



Varkenshaas met knoflookboontjes en balsamico-tomaten


Varkenshaas met knoflookboontjes en balsamico-tomaten
Dit gerecht is koolhydraatarm maar zit bomvol smaak! Een heerlijke verwennerij, deze gebakken knoflookboontjes met balsamico-tomaten en een sappig stukje varkenshaas. Laat het smaken! Bekijk recept



Varkenshaasje met venkel, citroen en rösti


Varkenshaasje met venkel, citroen en rösti
Een verfijnd avondmaal met plakjes heerlijk mals varkenshaasje, gegaard op een bedje van venkel en citroen. De rösti passen er perfect bij. Smakelijk! Bekijk recept



Gewokte varkenshaas met aubergine en rijst


Gewokte varkenshaas met aubergine en rijst
Varkenshaasje gebruiken we natuurlijk vooral in de Westerse keuken, maar ook in een Oosters gerecht smaakt het heerlijk! Lekker mals en erg lekker in combinatie met de gewokte aubergine in een afsmakend woksausje. Serveer met een kommetje rijst, yum! Bekijk recept



Varkenshaasje met knolselderpuree en gebakken peer


Varkenshaasje met knolselderpuree en gebakken peer
Heb je zin in een lekker bordje comfort food, maar toch niet te zwaar? We hebben een heerlijke suggestie voor jou! Een lekker sappig stukje varkenshaas met daarbij heerlijke knolselderpuree en de verrassing van de dag: gebakken peer met tijm. Geniet ervan! Bekijk recept



Pittige sobanoedels met varkenshaasje


Pittige sobanoedels met varkenshaasje
Voor dit gerecht deden we onze inspiratie op in de Aziatische keuken. Zij weten als de beste hoe je een smaakvol en licht gerecht in 'no time' op tafel zet. Bekijk recept



Varkenshaasje met salsa verde


Varkenshaasje met salsa verde
Varkenshaasje is het beste stukje vlees van het varken en mag je rosé gebakken eten. Daarbij komt een pittige broccolini en geroosterde aardappelplakjes. Bekijk recept



Varkenshaasje met knolselderpuree, kastanjechampignons en een tijm-mosterdsausje


Varkenshaasje met knolselderpuree, kastanjechampignons en een tijm-mosterdsausje
Hmm, pure verwennerij, dit heerlijke varkenshaasje met smaakvolle knolselderpuree, gebakken kastanjechampignons en een zalig tijm-mosterdsausje. Koolhydraatarm en toch zo rijk van smaak. Zo hebben we het graag! Bekijk recept