Kip met geroosterde bloemkool en mosterdsaus

30 MIN
4 personen
Kip met geroosterde bloemkool en mosterdsaus

Kom verassend uit de hoek en geef bloemkool een nog betere smaak door ze te roosteren in de oven. Past perfect bij een stukje kipfilet dat we aanbakken met kipkruiden en waarbij we een mosterdsaus maken. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 1 bloemkool
  • 1 sjalot
  • 800 g krielaardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 el graanmosterd
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie
  • 2 el kipkruiden
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de bloemkool in roosjes. Leg ze op een bakplaat en schenk er 150 ml heet water bij. Besprenkel met olijfolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zet 20 min. in een oven van 200 °C.
  2. Was en halveer de krieltjes. Leg ze op een andere bakplaat en besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 min. mee in de oven.
  3. Kruid de kipfilets met kipkruiden. Bak ze 5 min. aan elke kant in olijfolie.
  4. Snij de sjalot en knoflook fijn. Stoof 3 min. in olijfolie. Blus met citroensap. Laat 2 min. stoven en voeg de mosterd toe. Roer goed. Kruid met peper en zout.
  5. Snij de kipfilet in plakjes. Serveer alles samen en werk af met een takje peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 532.54 kcal
Koolhydraten 45.18 g
waarvan suikers 4.47 g
Vet 17.94 g
waarvan verzadigd 2.71 g
Proteïnen 43.15 g
Vezels 10.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin