Varkenshaasje in bladerdeegkorst

65 MIN
4 personen
Varkenshaasje in bladerdeegkorst

Serveer een varkenshaasje eens op een heel originele manier, in een bladerdeegkorstje, of op ‘Wellington’-wijze. Het vlees blijft er mooi sappig door.

Ingrediënten

  • 800 g varkenshaasje
  • 300 g bladerdeeg
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 4 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 el paneermeel
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 2 el witte wijn
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl tijm, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Fruit de sjalotten en de knoflook in de hete boter. Voeg vervolgens de champignons toe. Laat bakken tot alle vocht is verdampt. Giet de witte wijn erbij en roer. Neem daarna van het vuur.
  3. Bak het varkenshaasje rondom aan in de hete olie. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de champignons met het varkenshaasje, het paneermeel en de tijm. Kruid met peper en zout.
  5. Rol het bladerdeeg uit. Bestrijk het midden ervan met een vierde van de champignonvulling. Leg het haasje erop en bestrijk het vlees met de rest van de vulling.
  6. Vouw het deeg dicht rondom het haasje, druk de randen goed aan, zodat het vlees mooi in het deeg is gewikkeld. Leg het varkenshaasje in een met bakpapier beklede braadslee.
  7. Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eierdooiers. Laat 45 minuten bakken in de oven.
  8. Snij in plakken en dien meteen op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 718.19 kcal
Koolhydraten 38.04 g
waarvan suikers 4.45 g
Vet 37.9 g
waarvan verzadigd 16.3 g
Proteïnen 54.84 g
Vezels 3.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin