Portobello burgers

20 MIN
2 personen
Portobello burgers

Een lekker originele hamburger, met portobello champignons als 'hamburgerbroodje'. Zonder koolhdraten dus, maar des te lekkerder! Een gezonde hamburger bestaat!

Ingrediënten

  • 2 hamburgers
  • 4 portobello's
  • 1 ui, in ringen
  • 1 tomaat, in plakjes
  • ½ avocado, in partjes
  • 2 el ketchup
  • gemengde sla

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160°
  2. Verwijder de steeltjes van de portobello en maak de champignons proper. Plaat ze gedurende 12 minuten in de oven.
  3. Stoof de ui aan in flink wat olijfolie en voeg 2 el ketchup toe. Laat rustig verder garen.
  4. Bak de hamburgers in een klontje boter.
  5. Haal de portobello's uit de oven en vul met de ui.
  6. Beleg ze vervolgens met wat sla en tomaat. Leg daarop de hamburger en werk af met de avocado.
  7. Serveer met een knapperig slaatje. Ook leker met zoete aardappelfrietjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 175.63 kcal
Koolhydraten 12.21 g
waarvan suikers 9.4 g
Vet 10.06 g
waarvan verzadigd 2.06 g
Proteïnen 6.28 g
Vezels 8.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin