Ideetje tijdens de feestdagen: maak eens heerlijke amanadeltaartjes met peer! Serveer een lekkere roomkaas-crème bij om het extra feestelijk te maken!
Ingrediënten
175 gr boter, op kamertemperatuur
2 peren
440 gr suiker-amandelmengsel, broyage
65 gr zelfrijzende bloem
5 eieren
2 kl bakpoeder
2 el oranjebloesem
200 gr roomkaas
60 gr poedersuiker
cress
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C.Pel de sinaasappels en snijd in stukjes van 1 cm.
Schep 125 gr boter en het suiker-amandelmengsel in een grote kom. Meng goed met een klopper. Voeg de sinaasappelstukjes, de bloem, de eieren, het bakpoeder en de oranjebloesem toe. Schep goed om met een houten lepel. Zet even opzij.
Snijd de peren in plakjes. Schep 2 eetlepels van het beslag in een taartvormpje. Doe dit voor alle vormpjes. Schik enkele plakjes peer in elk vormpje. Zet de taartjes op een bakplaat en schuif zo’n 20 min. de oven in.
Haal de taartjes uit de vormpjes en laat goed afkoelen.
Frosting en afwerking: klop de rest van de boter zacht en luchtig. Schep er de roomkaas onder en voeg de poedersuiker en de oranjebloesem toe. Klop goed op en zet even in de koelkast.
Serveer de taartjes of de stukken taart op een bord en serveer er de crème bij. Verkruimel er de koekjes over en werk af met de cress.