Kip met orzo, zongedroogde tomaatjes, spinazie en paprika
25 MIN
2 personen
Orzo ziet eruit als een rijstkorrel, maar het is wel degelijk pasta. De minidelicatesse krijgt een mediterraanse touch met zongedroogde tomaatjes en Italiaanse kaas.
Ingrediënten
1 sjalot
1 gele paprika
2 kipfilets
125 gr orzo
50 gr zongedroogde tomaten
200 gr spinazie
50 gr Gran Moravia (of Parmezaan)
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de sjalot fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
Breng een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de orzo.
Kruid de kip met zout en zwarte peper (of kippenkruiden). Verhit een scheutje olijfolie in een pan op een hoog vuur en korst de kipfilet aan. Zet vervolgens het vuur lager, zet een deksel op de pan en laat de kip 5-7 min. verder garen.
Kook intussen de orzo in zo'n 8 min. al dente.
Verhit een scheutje olijfolie op een matig vuur in een tweede pan en stoof de sjalot en paprika 5 min. aan, samen met de zongedroogde tomaten (inclusief de olie). Hak intussen de spinazie grof, voeg handje per handje toe en laat slinken.
Giet de orzo af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Schik de orzo opnieuw in de pot, samen met de groenten, een scheutje kookvocht en de Gran Moravia. Meng goed door elkaar.
Snijd de kipfilet in plakken van 2 cm. Schik de orzo in een diep bord en schik de kip erbovenop. Smakelijk!
TIP: Je kan de kip ook in kleine stukjes snijden en bakken. Dan gaat het sneller, maar wordt de kip wel sneller droog.