Pasta diabolique met witte vis en chorizo

30 MIN
2 personen
Pasta diabolique met witte vis en chorizo

Een pittig bordje kan smaken tijdens koude dagen. We krijgen het al spontaan warm als we denken aan de pittige chilipeper. Niet zo'n fan van pikant? Verwijder dan zeker de zaadjes van de chilipeper, die zijn het pittigst.

Ingrediënten

  • 375 gr witte champignons
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • 50 gr chorizo
  • 200 gr cellentani pasta
  • 300 gr witte vis
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 50 gr rucola
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor pasta.
  2. Snijd intussen de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de chilipeper in fijne ringen (verwijder de zaadlijst voor minder pit). Snijd de chorizo in fijne reepjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote (wok)pan. Voeg de chorizo toe en bak 1-2 min. Voeg vervolgens de sjalot, knoflook, chilipeper en champignons toe en bak samen met de chorizo 3-5 min., tot de champignons mooi gekleurd zijn en de sjalot glazig is.
  4. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Optioneel: dep de vis droog en wikkel in de bloem.
  6. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan met champignons en bak 1 min. mee. Kruid het geheel met zout en zwarte peper (zie tip). Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe, zet het vuur lager en laat 2 min. inkoken.
  7. Smelt een klont boter in een pan en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
  8. Schep 3 el kookvocht van de pasta per persoon bij de saus. Giet de pasta af, voeg toe aan de saus en schep goed om.
  9. Serveer de pasta in een diep bord. Schik de vis erbij en werk af met een handje rucola. Smakelijk!
  10. TIP: Een scheutje witte wijn is altijd lekker bij vis! Blus de pan ermee en laat even inkoken alvorens je de Griekse yoghurt toevoegt.