Gebakken vis met Toscaanse kruiden en bloemkool-veldslapuree

25 MIN
2 personen
Gebakken vis met Toscaanse kruiden en bloemkool-veldslapuree

Een stukje gebakken vis smaakt altijd. De marinade met bruschetta rosso, een mengeling van gedroogde tomatenstukjes, knoflook, zout en zuiderse specerijen, zorgt voor een extra vleugje Italië op je bord.

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 300 gr witte vis
  • 2 kl bruschetta rosso kruiden
  • 50 gr veldsla
  • boter
  • olijfolie
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm (schillen hoeft niet) en de bloemkool in roosjes. Zet samen net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Dep de vis droog met keukenpapier. Marineer vervolgens met 1 el olijfolie per persoon, bruschetta rosso, zout en zwarte peper.
  3. Smelt, wanneer de aardappelen bijna gaar zijn, een klont boter in een pan en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp, samen met een scheutje melk (zie tip), tot een smeuïge puree. Voeg de veldsla toe (of serveer apart) en kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  5. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
  6. Serveer de vis met de bloemkool-veldslapuree. Smakelijk!
  7. TIP: De grootste sterrenchefs zweren bij veeeeeel boter in puree. Wij gaan voor een gezonde variant met een scheutje melk, maar laat je gerust gaan voor een extra smeuïge puree.