Tonkatsu met currysaus, paksoi en Chinese kool

35 MIN
2 personen
Tonkatsu met currysaus, paksoi en Chinese kool

Tonkatsu is de Japanse versie van een krokante varkensschnitzel. Deze wordt in Japan vaak geserveerd met rijst en currysaus (karē). Ik serveer er ook nog een grote lading extra groenten bij!

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 20 gr gember
  • 1 rode appel
  • 2 kl currypoeder
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 1 paksoi
  • ½ Chinese kool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel lente-ui
  • 125 gr volkoren rijst
  • 2 el sojasaus
  • 300 gr varkensschnitzel
  • olie
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Currysaus: snijd de ui grof. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Schil de appel en snijd in blokjes. Verhit wat olie in een kookpot en stoof de ui, helft van de gember en appelblokjes zo'n 5 min. Strooi het currypoeder erover en laat nog 1 min. stoven. Schenk per persoon 100 ml water erbij en verkruimel de kippenbouillon erover. Breng aan de kook en laat 8 min. pruttelen.
  2. Snijd ondertussen de paksoi en Chinese kool in reepjes. Pers de knoflook. Snijd de lente-ui in ringen.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit wat olie in een (wok)pan en voeg de rest van de gember, knoflook, paksoi en Chinese kool toe. Roerbak 5 min. Voeg per persoon 2 el water toe en laat verdampen (zie tip). Voeg de sojasaus toe en kruid met peper.
  5. Mix de currysaus met een staafmixer. Proef en kruid bij met zout en zwarte peper. Houd warm.
  6. Verhit een bodem olie in een pan en bak de varkensschnitzel 4 min. per kant. Haal uit de pan en snijd in reepjes.
  7. Serveer de rijst met de gewokte paksoi en Chinese kool, de currysaus en de reepjes tonkatsu. Werk af met de lente-ui. Smakelijk!
  8. TIP: Door wat water aan de wok toe te voegen, gaan de groenten tegelijkertijd bakken en stoven; braiseren heet dat. Hierdoor zijn de groenten sneller gaar en dringen alle smaken goed door.