Tonijnsalade meets avocado toast... Een verrassende combinatie die jouw volgende lunch naar een hoger niveau tilt! Heb je zuurdesembrood in huis? Bak een dikke snede krokant in de pan, voor een extra heerlijke dimensie!
Ingrediënten
1 avocado
kneepje citroensap
1 blik tonijn in blik, in eigen nat
2 dikke plakken (zuurdesem)brood
1 sjalot
2 el mayonaise
1 kl sriracha
1 el sojasaus
1 blaadje nori
enkele kerstomaten
handje rucola
boter
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Bak de plakken zuurdesembrood krokant in een pan in een klontje boter. Kruid royaal met peper en zout.
Laat de tonijn goed uitlekken. Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet met een vork. Besprenkel met wat citroensap. Snij de sjalot fijn. Meng avocado, tonijn, sjalot, mayonaise, sriracha en sojasaus tot een tonijnsalade. Proef en kruid met zout en peper.
Knip het norivel in fijne reepjes. Bestrijk de toasts met wat boter. Verdeel de tonijnsalade erover. Werk af met gehalveerde kerstomaatjes, reepjes nori en rucola. Smakelijk!