Toast met pesto-eitjes

10 MIN
2 personen
Toast met pesto-eitjes

TikTok-trend uitgetest: pesto-eitjes! Je bakt de pesto kort in de pan en breekt er dan een eitje bij. Het resultaat? Een verrassend lekker eitje voor bij het ontbijt! Moet je proberen!

Ingrediënten

  • 50 gr pesto
  • 2 sneetjes (zuurdesem) brood
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 1 el boter
  • 1 kl chilivlokken
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Smelt de boter in een antikleefpan. Bak de sneetjes brood mooi krokant en goudbruin in de pan. Kruid met wat zout.
  2. Schep het vruchtvlees uit de avocado en plet. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de toasts uit de pan en voeg de pesto toe. Breek er de eieren in. Kruid met peper en zout. Laat bakken op een matig vuur, tot de eieren gaar zijn.
  4. Bestrijk de toats met avocadopuree en schep er een pesto-eitje op. Werk af met chilivlokken (naar smaak).