Tompoes met nectarines

240 MIN
4 personen
Tompoes met nectarines

Een klassieker met een verrassende twist! Probeer deze heerlijke tompoes met een jam van nectarines.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, rechthoekig
  • 20 g poedersuiker
  • Voor de banketbakkersroom

  • 2.5 kl maïszetmeel
  • 4 eidooiers
  • 6 g roomkaas
  • 240 ml melk
  • ½ vanillestokje, gehalveerd in de lengte
  • 5 el suiker
  • Voor de nectarine jam

  • 11 nectarines, in fijne plakjes
  • 2 kl sinaasappelzeste
  • ½ vanillestokje, gehalveerd in de lengte
  • 100 g suiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

    Voor de banketbakkersroom

  1. Meng de suiker samen met het maïszetmeel in een sauspan op een zacht vuurtje. Voeg er 60 milliliter melk bij en roer tot het maïszetmeel oplost. Schenk er dan de rest van de melk en de eidooiers bij. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg deze er samen met het vanillestokje zelf aan toe. Verwarm op middelhoog vuur en wacht tot het indikt en begint te koken. Haal na 2 minuten van het vuur.
  2. Voeg er de roomkaas aan toe en roer glad. Schep alles over in een kom en dek deze af. Laat vier uur afkoelen.
  3. Voor de nectarine jam

  4. Roer de suiker los in 60 milliliter water op een middelhoog vuur. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg samen met het vanillestokje zelf toe. Laat 2 minuten sudderen tot de suiker oplost en er een soort van siroop ontstaat. Voeg er 5 nectarines en de sinaasappelzeste aan toe. Verlaag het vuur en laat 20 minuten sterk indikken. Roer regelmatig. Laat nadien afkoelen en verwijder het van vanillestokje.
  5. De tompoes

  6. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  7. Leg het vel bladerdeeg op een ovenplaat met bakpapier en bak in 25 minuten goudbruin in de oven. Laat nadien volledig afkoelen.
  8. Snijd met een mes het bladerdeegvel in drie rechthoeken van 30 cm x 8 cm.
  9. Bestrijk één rechthoek met de banketsbakkerroom. Bestrijk de tweede rechthoek ook met wat banketsbakkerroom en de helft van de nectarine jam. Beleg deze laatste met de rest van de nectarine schijven. Schuif de tweede rechthoek op de eerste met de nectarine zijde omhoog. Bestrijk het derde rechthoek met de rest van de nectarine jam en leg deze ondersteboven op de nectarineplakjes.
  10. Bestrooi met wat poedersuiker en snijd in gelijke delen om te serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 650.87 kcal
Koolhydraten 98.39 g
waarvan suikers 71.75 g
Vet 22.7 g
waarvan verzadigd 9.2 g
Proteïnen 11.35 g
Vezels 4.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin