Millefeuille met aardbeien

45 MIN
4 personen
Millefeuille met aardbeien

Een heerlijke dessertklassieker die je zelf kan maken: millefeuille van bladerdeeg en vanillecrème met frisse aardbeien erbij. Délicieux!

Ingrediënten

  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 250 g aardbeien, in plakjes
  • 1 citroen, geperst
  • 3 el amandelschilfers
  • 100 g suiker
  • 2 el poedersuiker
  • Voor de vanillecrème

  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt
  • 1 citroen, geraspt
  • 40 g maïszetmeel
  • 2 eidooiers
  • ½ l melk
  • 120 g suiker
  • 4 takjes munt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rol elk deegvierkantje zo dun mogelijk uit en snij het in drie repen, in totaal 12 reepjes. Bestrooi 4 reepjes met amandelschilfers. Leg ze op bakpapier, op een bakplaat. Zet 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
  3. Meng de aardbeien met de suiker en het citroensap. Zet koel weg.
  4. Breng de melk samen met het vanillestokje en het merg aan de kook. Neem van het vuur zodra de melk kookt. Laat afkoelen.
  5. Klop de eidooiers op met de suiker tot een luchtige massa. Door er dan het maïszetmeel en de citroenzeste door. Voeg de gekookte melk straalsgewijs toe, roer goed los en giet terug in de kookpot van de melk. Zet terug op het vuur en blijf voortdurend roeren tot de crème indikt. Giet in een kom en laat afkoelen.
  6. Maak taartjes van het bladerdeeg, de vanillecrème en de aardbeiensalade. Leg bovenop elk taartje een stukje bladerdeeg met amandelschilfers. Werk af met poedersuiker en een blaadje munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 658.38 kcal
Koolhydraten 105.24 g
waarvan suikers 77.21 g
Vet 20.6 g
waarvan verzadigd 7.24 g
Proteïnen 10.68 g
Vezels 3.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin