Millefeuille met aardbeien

45 MIN
4 personen
Millefeuille met aardbeien

Ingrediënten

  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 250 g aardbeien, in plakjes
  • 1 citroen, geperst
  • 3 el amandelschilfers
  • 100 g suiker
  • 2 el poedersuiker
  • Voor de vanillecrème

  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt
  • 1 citroen, geraspt
  • 175 g bloem
  • 3 eidooiers
  • 1 l melk
  • 180 g suiker
  • 4 takjes munt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rol elk deegvierkantje zo dun mogelijk uit en snij het in drie repen, in totaal 12 reepjes. Bestrooi 4 reepjes met amandelschilfers. Leg ze op bakpapier, op een bakplaat. Zet 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
  3. Meng de aardbeien met de suiker en het citroensap. Zet koel weg.
  4. Breng de melk samen met het vanillestokje en het merg aan de kook. Neem van het vuur zodra de melk kookt. Laat afkoelen.
  5. Klop de eidooiers los met de suiker, de bloem en de citroenzeste. Breng de melk weer tot tegen het kookpunt. Schenk het eimengsel er in een straaltje bij. Roer voortdurend en blijf roeren tot de crème bindt. Laat afkoelen en roer af en toe om.
  6. Maak taartjes van het bladerdeeg, de vanillecrème en de aardbeiensalade. Leg bovenop elk taartje een stukje bladerdeeg met amandelschilfers. Werk af met poedersuiker en een blaadje munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 906.22 kcal
Koolhydraten 147.58 g
waarvan suikers 97.83 g
Vet 24.56 g
waarvan verzadigd 8.81 g
Proteïnen 20.62 g
Vezels 4.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin