Bladerdeegtaart met bosbessen

50 MIN
6 porties
Bladerdeegtaart met bosbessen

Deze makkelijke bladerdeegtaart is ideaal voor de zomer, wanneer de bosbessen op hun best zijn. Lekker zoet met een opgeklopte roomkaasmengeling.

Ingrediënten

  • 225 g bladerdeeg
  • 160 g bosbessen
  • ½ kl citroenzeste
  • 1 ei, losgeklopt
  • 120 g roomkaas
  • 30 ml room
  • 3 el suiker
  • 1 el kristalsuiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier bedekte bakplaat. Kerf een rand van 2 centimeter rondom, maar snijd niet volledig door. Bestrijk de rand met het ei en bestrooi met de kristalsuiker. Bak het deeg ongeveer 20 minuten goudbruin.
  3. Kerf opnieuw in de rand, maar niet helemaal door. Druk de binnenkant van het deeg zachtjes naar beneden. Laat een kwartiertje afkoelen.
  4. Mix ondertussen de roomkaas met een mixer. Voeg de room, de citroenzeste en 2 eetlepels suiker toe. Mix opnieuw glad.
  5. Schep de roomkaasmengeling gelijkmatig over het deeg tussen de randjes. Schik hierover de bosbessen en bestrooi met de rest van de suiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 296.58 kcal
Koolhydraten 28.53 g
waarvan suikers 15.89 g
Vet 17.73 g
waarvan verzadigd 9.46 g
Proteïnen 4.96 g
Vezels 2.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin