Mueslicrumble met rode vruchten

50 MIN
6 porties
Mueslicrumble met rode vruchten

Deze zoete mueslicrumble op basis van havervlokken is lekker krokant. Heerlijk in combinatie met zomerse rode vruchten.

Ingrediënten

  • 650 g blauwe pruimen, in schijfjes
  • 150 g bosbessen
  • 150 g braambessen
  • 100 g havervlokken
  • 35 g bloem
  • 175 g blonde suiker
  • 60 g boter, in klontjes
  • ¼ kl zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Meng de pruimen, bosbessen, braambessen en 110 gram suiker in een bakvorm. Zet 10 minuten in de oven.
  3. Doe ondertussen de bloem samen met de rest van de suiker, de havervlokken, de boter en het zout in een kom. Meng goed door elkaar met de handen tot er een verkruimelde massa ontstaat.
  4. Haal het fruit uit de oven en strooi er havervlokmengeling over. Zet opnieuw 30 minuten in de oven tot de topping goudbruin en krokant is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 368.35 kcal
Koolhydraten 62.11 g
waarvan suikers 42.58 g
Vet 10.03 g
waarvan verzadigd 5.44 g
Proteïnen 4.09 g
Vezels 6.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin