Tikka masala met gehaktballetjes, tomaat en kokosmelk

35 MIN
2 personen
Tikka masala met gehaktballetjes, tomaat en kokosmelk

Kip tikka masala is een wereldberoemd Indiaas gerecht. Tik de zoekterm in in Google en je vindt pagina's vol recepten. We gingen op onderzoek en stelden mijn ultieme tikka masala samen. Zonder kip, maar met sappige gehaktballetjes.

Ingrediënten

  • 25 gr rozijnen
  • 125 gr volkoren couscous
  • 10 gr munt
  • 10 gr krulpeterselie
  • 300 gr rund-varkensgehakt
  • 200 gr pompoenblokjes
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 tomaat
  • 2 el currypasta tikka masala
  • 200 ml kokosmelk
  • olie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Laat de rozijnen wellen in een kommetje lauw water.
  2. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  3. Hak intussen de muntblaadjes en peterselie (incl. steeltjes) fijn.
  4. Kruid het gehakt met de helft van de groene kruiden, zout en zwarte peper (zie tip). Maak je handen nat en kneed alles goed door elkaar. Rol balletjes ter grootte van een pingbongbal.
  5. Verhit een scheutje olie in een grote (wok)pan en bak de balletjes zo'n 2-4 min. aan op hoog vuur, tot ze mooi aangekleurd zijn. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal uit de pan.
  6. Verlaag het vuur en stoof de pompoen-broccolimix zo'n 4 min. in de pan van de balletjes. Snijd intussen de tomaat in stukjes en voeg toe aan de pan. Voeg ook de currypasta tikka masala toe.
  7. Als de groenten beetgaar zijn, voeg dan opnieuw de gehaktballen toe, samen met de kokosmelk. Laat nog een paar minuten pruttelen op een zacht vuur. Meng intussen de rozijnen (uitgelekt) onder de couscous en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Serveer de balletjes tikka masala met de couscous in een diep bord en werk af met de rest van de groene kruiden. Smakelijk!
  9. TIP: Wanna spice it up? Voeg gerust andere kruiden toe, zoals pili pili, knoflookpoeder of ras-el-hanout.