Tarte tatin met peer

40 MIN
4 personen
Tarte tatin met peer

Tarte tatin, de meest bekende Franse appeltaart die onderste boven wordt gebakken. Ditmaal vervangen wij de appels door peren die we karamelliseren en bedekken met een vel bladerdeeg. Een half uur in de oven, afwerken met poedersuiker en serveren met een bolletje vanille-ijs. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 peren
  • 150 g suiker
  • poedersuiker
  • 100 g boter
  • 4 bolletjes vanille-ijs

BEREIDING

  1. Schil de peren en snij ze overlangs in 2. Haal het klokhuis en het steeltje eruit. Laat de boter samen met de suiker smelten in een ovenbestendige, ronde pan tot de suiker begint te karamelliseren.
  2. Leg er de peren bij met de bolle kant naar onder en laat enkele minuten bakken. Schik het vel bladerdeeg op de peren en duw de randen goed naar binnen. Maak aan de bovenzijde van het bladerdeeg gaatjes met een mes.
  3. Zet de pan 30 minuten in een oven van 180 °C. Keer de taart om op een bord.
  4. Werk af met poedersuiker. Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 802.2 kcal
Koolhydraten 100.17 g
waarvan suikers 79.13 g
Vet 40.1 g
waarvan verzadigd 23.12 g
Proteïnen 6.69 g
Vezels 8.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin