Peer-amandeltaart

45 MIN
8 porties
Peer-amandeltaart

Niets zo makkelijk als perentaart bakken! In een half uurtje tover je dit gebak op tafel. We versieren de perentaart met amandelschilfers die we de laatste tien minuten nog even laten meebakken. Lekker!

Ingrediënten

  • 3 peren
  • 125 g boter
  • 125 g suiker
  • poedersuiker
  • 2 eieren
  • 100 g amandelpoeder
  • 50 g amandelschilfers
  • 50 g bloem
  • ½ kl bakpoeder

BEREIDING

  1. Vet een springvorm in en leg een rond stuk bakpapier op de bodem.
  2. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  3. Klop de boter op met de suiker. Meng er de eieren één voor één door en spatel er de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder door. Giet in de springvorm.
  4. Duw de peerhelften in het beslag. Zet 25 min. in een voorverwarmde oven van 190 °C. Haal de cake uit de oven en strooi er de amandelschilfers over en laat nog 10 min. bakken.
  5. Laat afkoelen, overstrooi met de poedersuiker en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 367.45 kcal
Koolhydraten 34.92 g
waarvan suikers 26.84 g
Vet 22.93 g
waarvan verzadigd 9.19 g
Proteïnen 5.2 g
Vezels 5.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin