Stekelbessentaart

40 MIN
1 taart
Stekelbessentaart

Wat met al die stekelbessen die in je tuin groeien? Bak er eens een lekkere taart mee! Heel gemakkelijk en met een overheerlijk resultaat. Lekker met een toefje slagroom!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 500 g stekelbessen
  • 20 g bloem
  • 2 el limoensap
  • 6 el blonde suiker
  • 2 el poedersuiker
  • boter

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg het vel bladerdeeg in een beboterde en met bloem bestuifde taartvorm. Druk aan en snijd de rand over heel de vorm gelijk. Bak 10 minuten blind in de oven. Haal nadien uit de oven en laat afkoelen.
  3. Schik de stekelbessen op de taartbodem en bestrooi met de blonde suiker. Druppel er het limoensap over en zet opnieuw 20 minuten in de oven. Bestrooi met gezeefde poedersuiker en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1763.4 kcal
Koolhydraten 260.05 g
waarvan suikers 168.57 g
Vet 70.45 g
waarvan verzadigd 34.3 g
Proteïnen 20.22 g
Vezels 3.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin