Tabouleh met gerookte makreel

15 MIN
2 personen
Tabouleh met gerookte makreel

De zomer in 1-2-3 op je bord, zo kan je dit frisse en snelle gerechtje wel omschrijven. Een lekkere tabouleh van bulger met knapperige groentjes, stukjes gerookte makreel en een fris looksausje voor erbij. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 150 g bulgur
  • ½ groentebouillonblokje
  • 125 g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, maatbeker, rasp, mes en een kom klaar.
  2. Los de bouillon op in per persoon 150 milliliter heet water. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  3. Halveer de kerstomaten. Snij de lente-ui in ringen. Snij de komkommer in kleine blokjes. Hak de munt fijn. Rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Meng alle groenten, citroenzeste- en sap, de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout door de bulgur.
  4. Pers de knoflook. Doe in een kommetje en meng met de yoghurt, de rest van de extra vierge olijfolie, peper en zout.
  5. Breek de gerookte makreelfilets in hapklare brokjes. Serveer de tabouleh met de gerookte makreel en de yoghurt-looksaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 761.06 kcal
Koolhydraten 60.76 g
waarvan suikers 12.35 g
Vet 40.8 g
waarvan verzadigd 9.45 g
Proteïnen 32.97 g
Vezels 10.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin