Visbrochette met Zuiderse tabouleh

15 MIN
2 personen
Visbrochette met Zuiderse tabouleh

Een supersnelle visschotel voor de liefhebbers van de Midden-Oosterse keuken: gegrilde visbrochettes met kruidige tabouleh op basis van bulgur. Fris, smaakvol en in 15 minuten klaar. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 150 g bulgur
  • ½ groentebouillonblokje
  • 125 g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • 300 g vismengeling
  • 4 satéprikker
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, kom en een grillpan klaar.
  2. Doe de bulgur in een kom en schenk er per persoon 150 milliliter heet water op. Verkruimel er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  3. Halveer de kerstomaten. Snij de lente-ui in ringen. Snij de bladpeterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng alle groenten, citroenrasp- en sap, de extra vierge olijfolie, peper en zout door de bulgur.
  4. Verhit de grillpan. Dep de blokjes vis droog en rijg ze op de satéprikkers en kruid met peper en zout. Bestrijk met de olijfolie. Grill de visbrochettes rondom.
  5. Serveer de visbrochettes met de bulgur.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 510.57 kcal
Koolhydraten 48.28 g
waarvan suikers 2.45 g
Vet 17.77 g
waarvan verzadigd 2.5 g
Proteïnen 34.93 g
Vezels 9.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin