Salade van fregola sarda, gerookte makreel en gemarineerde venkel

20 MIN
2 personen
Salade van fregola sarda, gerookte makreel en gemarineerde venkel

Een heerlijke zomerse salade met fregola sarda, dat zijn geroosterde pastabolletjes uit Sardinië. Daarbij komen venkel en sjalot, gemarineerd in een lekkere dressing, brokjes gerookte makreel en gedroogde veenbessen voor een verrassende zoete toets. Heerlijk met een glaasje witte wijn erbij!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • ½ venkel
  • 130 g fregola sarda
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • 50 g rucola
  • 1 kl mosterd
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de sjalot in fijne ringen. Snij de venkel in zo fijn mogelijke plakjes. Doe de wittewijnazijn, mosterd, suiker en peper en zout in een kom en meng. Meng er de extra vierge olijfolie door. Leg de plakjes venkel en sjalot in de dressing, schep om en laat marineren.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met lauw water.
  3. Breek de gerookte makreel met je handen in hapklare brokjes.
  4. Doe de fregola sarda in een grote kom en meng er de gemarineerde groenten mét de dressing door. Voeg de gedroogde veenbessen toe. Schep er de rucola door. Schep er voorzichtig de gerookte makreelfilets door. Kruid met peper en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 773.41 kcal
Koolhydraten 71.41 g
waarvan suikers 15.08 g
Vet 39.68 g
waarvan verzadigd 9.26 g
Proteïnen 30.26 g
Vezels 5.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin