Tabouleh met baba ganoush en feta

25 MIN
2 personen
Tabouleh met baba ganoush en feta

Dat ze in het Midden-Oosten smaakvolle vegetarische gerechten hebben! Vandaag maken we een heerlijke tabouleh met couscous, tomatenblokjes, verse kruiden, crunchy pijnboompitten met daarbij een heerlijke zelfgemaakte baba ganoush. Dat is een zalig sausje op basis van gepofte aubergine, zo lekker!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 10 g munt
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 tomaten
  • 100 g feta
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 kl komijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik gaatjes in de aubergine(s) met een vork en snij overlangs in twee. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de aubergines met de snijkant naar beneden en de ongepelde knoflook op. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Snij de munt en bladpeterselie fijn. Snij de tomaten in 4 kwartjes, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in fijne blokjes. Verkruimel de feta. Schep de kruiden en tomatenblokjes door de couscous.
  4. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  5. Haal voorzichtig de schil van de gepofte aubergines. Duw de knoflook uit het velletje. Doe het vruchtvlees van de aubergines, samen met de zachte knoflook, de komijn, de extra vierge olijfolie, peper en zout in een kom en mix met een staafmixer tot een egale puree.
  6. Serveer de tabouleh met de baba ganoush en werk af met de verkruimelde feta en de pijnboompitten.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 696.63 kcal
Koolhydraten 67.74 g
waarvan suikers 10.47 g
Vet 35.24 g
waarvan verzadigd 10.82 g
Proteïnen 23.57 g
Vezels 8.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin