Steak met warme paprikasalsa en aardappelwedges

30 MIN
2 personen
Steak met warme paprikasalsa en aardappelwedges

We haalden onze inspiratie uit de Mexicaanse keuken voor deze originele steak-bereiding: heerlijke malse plakjes steak met daarover een warme licht pittige paprikasalsa en Mexicaans gekruide aardappelwedges erbij. Dit zal smaken, olé!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kl komijn
  • 2 rundersteak
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 3 el arachideolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met 1/3de van de arachideolie en kruid met peper en zout. Strooi er de helft van de Mexicaanse kruidenmix over. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de ui in halve ringen. Snij de paprika's in fijne reepjes.
  3. Verhit 1/3de van de arachideolie in een pan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg dan de paprikareepjes, de rest van de Mexicaanse kruidenmix, de komijn en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Laat 5 minuten stoven op matig vuur.
  4. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in een aparte pan en bak de rundersteaks 2-3 minuten per kant. Schep uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  6. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 50 milliliter water toe aan de paprika's. Roer goed om en breng de saus aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  7. Snij de steak in plakjes. Verdeel de plakjes steak over borden en schep er de warme paprikasalsa over. Serveer er de aardappelwedges bij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 692.97 kcal
Koolhydraten 56.21 g
waarvan suikers 14.78 g
Vet 29.21 g
waarvan verzadigd 4.91 g
Proteïnen 45.02 g
Vezels 13.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin