Varkenshaasje met salsa verde

40 MIN
2 personen
Varkenshaasje met salsa verde

Varkenshaasje is het beste stukje vlees van het varken en mag je rosé gebakken eten. Daarbij komt een pittige broccolini en geroosterde aardappelplakjes.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 100 g broccolini
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 10 g basilicum
  • 10 g bladpeterselie
  • 300 g varkenshaasje
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen en snij met de schil eraan in fijne plakjes. Schik de aardappelplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 20 minuten in de oven, draai de plakjes halverwege om.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de broccolini gedurende 4 minuten. Giet af en laat uitlekken. Was de citroen en rasp de schil. Doe de citroenzeste op de broccolini en pers de helft van het sap erover uit. Kruid met zout en houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt. Hak de basilicum, blaadjes munt en bladpeterselie fijn en meng met de extra vierge olijfolie, de geperste knoflook, de ui en het resterende citroensap. Je kan deze salsa verde ook in een keukenrobot of blender maken. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak het vlees aan beide kanten 3 minuten. Zet nog 5 minuten mee in de oven.
  6. Snij het varkenshaasje in plakjes en verdeel over de borden. Leg er de broccolini bij. Lepel de salsa verde over het vlees en serveer met de aardappelplakjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 664.96 kcal
Koolhydraten 43.06 g
waarvan suikers 11.23 g
Vet 35.19 g
waarvan verzadigd 6.22 g
Proteïnen 40.68 g
Vezels 8.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin