Gegrilde steak met Mexicaanse geroosterde groenten en koriander-jalapeñosalsa

25 MIN
2 personen
Gegrilde steak met Mexicaanse geroosterde groenten en koriander-jalapeñosalsa

Laat je tafelgenoten alvast weten wat er vanavond op het menu staat: gegrilde steakreepjes op een bedje van Mexicaanse geroosterde groenten met een fris-pittige koriander-jalapeñosalsa bij. Wedden dat ze verlekkerd en onder de indruk zullen zijn.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • ½ sjalot
  • 1 limoen
  • 1 jalapeñopeper
  • 10 g koriander
  • 2 rundersteak
  • 3 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Meng 2/3de van de arachideolie met de Mexicaanse kruidenmix, de geperste knoflook en gedroogde oregano. Kruid met peper en zout.
  2. Snij de paprika's in brede repen. Snij de courgette in halve maantjes. Pel de rode ui, maar laat een klein stukje van de wortel zitten. Snij in partjes (de wortel zorgt ervoor dat de partjes aan mekaar blijven hangen).
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Bestrijk met de gekruide olie. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  4. Snij de sjalot fijn. Pers het sap van de limoen. Halveer de jalapeñopeper(s) en verwijder de zaadjes. Snij in fijne blokjes. Hak de koriander fijn (je mag de steeltjes ook fijnhakken). Meng de sjalot, koriander, jalapeño, limoensap en kruid met peper en zout. Dit is de salsa.
  5. Bestrijk de rundersteak met de rest van de arachideolie en kruid ze met peper en zout. Verhit een grillpan. Bak 3 minuten per kant. Schep uit de pan en laat even onder aluminiumfolie rusten.
  6. Verdeel de geroosterde groenten over borden. Snij de steaks in reepjes en schik bovenop de groenten. Werk af met de salsa en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 603.18 kcal
Koolhydraten 33.78 g
waarvan suikers 25.92 g
Vet 29.68 g
waarvan verzadigd 4.89 g
Proteïnen 45.04 g
Vezels 13.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin