Steak met geroosterde raapjes en balsamicosaus

25 MIN
2 personen
Steak met geroosterde raapjes en balsamicosaus

Een sappige steak met doorbij ovengeroosterde raapjes en aardappelen met een verrassend balsamicosausje erbij. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 rapen
  • 2 sjalotten
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 rundersteak
  • 2 el balsamico
  • 1 stick honing
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en raapjes en snij in gelijke blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng door elkaar en zet 20 minuten in een oven van 200 °C. Schep halfweg om.
  2. Snij de sjalotten in ringen. Snij de peterselie fijn. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op.
  3. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de sjalotten. Als de sjalotten gaar zijn, schep je ze opzij. Verhoog het vuur, kruid de steaks met peper en zout, smelt de rest van de boter en bak de steaks saignant (4 minuten aan elke kant).
  4. Schep de steaks uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Voeg de runderbouillon, balsamico en honing toe aan de pan, roer goed en laat inkoken tot een sausje. Serveer de steaks, de groenten en de balsamicosaus. Werk af met peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 654.4 kcal
Koolhydraten 55.47 g
waarvan suikers 13.18 g
Vet 28.34 g
waarvan verzadigd 11.87 g
Proteïnen 43.05 g
Vezels 12.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin