Steak met geroosterde aardappelen en raapjes

25 MIN
2 personen
Steak met geroosterde aardappelen en raapjes

Een sappige steak met doorbij ovengeroosterde raapjes en aardappelen met een verrassend balsamicosausje erbij. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 rapen
  • 2 sjalotten
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 rundersteak
  • 1 stick honing
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en raapjes en snij in gelijke blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng door elkaar en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  3. Snij de sjalotten in ringen. Hak de peterselie fijn. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon in op.
  4. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de sjalotten. Wanneer de sjalotten gaar zijn, schep je ze opzij. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhoog het vuur, smelt de rest van de boter en bak de steaks, 2-3 minuten aan elke kant.
  5. Schep de steaks uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Voeg de runderbouillon, balsamico en honing toe aan de pan, roer goed en laat inkoken tot een saus. Serveer de steaks, de geroosterde groenten en de balsamicosaus. Werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 648.4 kcal
Koolhydraten 54.22 g
waarvan suikers 12.38 g
Vet 28.29 g
waarvan verzadigd 11.87 g
Proteïnen 42.8 g
Vezels 11.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin