Steak met geroosterde raapjes en balsamicosaus

25 MIN
4 personen
Steak met geroosterde raapjes en balsamicosaus

In de oven geroosterde raapjes, daar zijn we dol op. Boordevol vitamine C geven ze jouw gerecht een verfijnde smaak. We presenteren ze met een steak, overgoten met een sausje op basis van fond, balsamico en honing. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 4 rundersteak
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 6 rapen
  • bosje krulpeterselie, fijngesneden
  • 3 sjalotten
  • 100 ml fond
  • 3 el balsamico
  • 2 el honing
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en raapjes en snij in gelijke blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Meng door elkaar en zet 20 minuten in een oven van 200 °C. Schep halfweg om.
  2. Snij de sjalotten fijn. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de sjalotten. Als de sjalotten gaar zijn, schep je ze opzij. Verhoog het vuur, kruid de steaks met peper en zout en bak ze saignant in de rest van de boter.
  3. Bewaar de steaks onder aluminiumfolie. Voeg de fond, balsamico en honing toe, roer goed en laat inkoken tot een sausje. Serveer en werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 575.88 kcal
Koolhydraten 51.88 g
waarvan suikers 17.43 g
Vet 21.16 g
waarvan verzadigd 7.08 g
Proteïnen 43.56 g
Vezels 13.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin