Steak tartaar met ovenfrietjes

30 MIN
2 personen
Steak tartaar met ovenfrietjes

Een gerecht voor echte Belgen! Steak tartaar met frietjes. Een goede steak tartaar maken is een kunst, maar met ons beproefde recept moet het zeker lukken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 4 augurken
  • 125 g kerstomaten
  • 1 el kappertjes
  • 2 rundersteak
  • 1 zakje slamix
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl olijfolie extra vierge
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in plakjes en dan in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de sjalot zo fijn mogelijk. Snij de augurkjes heel fijn. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Hak de kappertjes grof.
  3. Snij de rundersteaks heel fijn met een scherp mes. Begin met fijne reepjes en snij dan in hele fijne stukjes. Hak tenslotte fijn. Doe het vlees in een mengkom, samen met de fijngesneden sjalot, de augurkjes, de kappertjes, de extra vierge olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Meng goed door elkaar tot je een stevige, klevende massa hebt. Proef en kruid bij met peper en zout. Je kan eventueel nog een klein beetje mayonaise toevoegen.
  4. Verdeel de steak tartaar over de borden. Je kan de steak tartaar ook verdelen met serveerringen, als je die hebt. Leg er de slamix, de kerstomaatjes en de ovenfrietjes bij. Serveer met mayonaise erbij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 712.93 kcal
Koolhydraten 40.49 g
waarvan suikers 2.5 g
Vet 41.7 g
waarvan verzadigd 6.31 g
Proteïnen 42.34 g
Vezels 7.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin