Back to business! En niet alleen voor de schoolgaande jeugd. Die drukke septembermaand heeft een grote impact op heel het gezin, want alles moet terug strak georganiseerd worden. Elke avond een lekkere, huisbereide en gezonde maaltijd op tafel toveren is dan ook niet gemakkelijk...

Maar wij zouden 15gram niet zijn, als we je niet verder op weg konden helpen. Wij houden van gezonde, huisbereide maaltijden die in een wip op tafel staan! Daarom stelden we dit lekkere lijstje samen, met 5 razendsnelle recepten, zodat jij die eerste 'terug-naar-school-week' met verve overleeft. En laat het smaken!

1. Eénpotspasta met chorizo en paprika


Eénpotspasta met chorizo en paprika
Eénpotspasta's zijn ideaal voor drukke dagen. Alle ingrediënten kunnen in 1 pot, de pasta gaart in de tomatensaus, wat zorgt voor een extra smaaksensatie. Dit moet je proberen!

2. Zalm ras-el-hanout met couscous en feta

Zalm ras el hanout met couscous en feta


Een heerlijk stukje vis met Marokkaanse smaken, deze zalm ras el hanout met couscous met groentjes en feta erover gekruimeld. Het ziet er indrukwekkend uit en toch zet je deze topper op tafel in 20 minuten. 

3. Kip in zoetzure saus
 Kip in zoetzure saus


Kip in zoetzure saus kennen we natuurlijk allemaal van de afhaalchinees. Wat niet veel mensen weten, is dat je deze favoriet ook heel snel zelf klaarmaakt. Overheerlijk en de kinderen zijn er dol op!

4. Steak met pizzaiolasaus
 Steak met pizzaiolasaus


Een heerlijk bordje comfort food, zonder te veel calorieën of werk? Dan is deze steak met pizzaiolasaus helemaal je ding!

5. Snelle noedels met gehakt en Chinese kool

Snelle noedels met gehakt en Chinese kool


We haalden onze inspiratie in Azië, want daar weten ze maar al te goed hoe je snel en efficiënt een heerlijk gerecht op tafel kan zetten bomvol smaken!

15gram Foodbox terug naar school actie


terugnaarschoolactie-large

En om het je nog gemakkelijker te maken, hebben we ervoor gezorgd dat je de laatste 3 gerechten in dit lijstje kan bestellen bij de 15gram Foodbox, met 15 euro korting! Krijg alle ingrediënten en handige receptkaarten bij je thuisgeleverd op maandag 4 september. Bestel vóór donderdag 31 augustus 12u 's middags jouw Foodbox, en die eerste schoolweek kan niet meer stuk!